Film, teatru şi muzică

Unele weekenduri sunt superbe. Nu, toate weekendurile sunt, doar ca unele sunt atât de pline, încât nu ai timp să le descoperi…superbitatea. Aşa mi s-a întâmplat mie la sfârşitul ăsta de săptămână. Şi ca şi cum n-ar fi fost de ajuns miliardul de lucruri pe care le am de făcut, acum sunt şi uşor jet-lagged din cauza trecerii la ora de vară. Nici măcar n-am închis lumina aseară la Ora Pământului şi cred că încep să mă simt vinovată, pentru că şi Târgoviştea a fost solidară, iar eu n-am ţinut cont de nevoile planetei. Mhm. Dar dacă ştie cineva cum se poate învăţa şi face proiecte seara pe întuneric, să-mi împărtăşească şi promit să-mi revizuiesc comportamentul.

Cum spuneam, toate sfârşiturile de săptămână sunt frumoase, iar cel în curs, pe lângă vremea frumoasă, a mai adus lucruri drăguţe cu el. Iată-le:

A trecut ceva timp de când nu m-am mai aşezat să văd un film, deşi am o listă lungă, aşa că vineri seara, la recomandarea unei prietene, m-am băgat frumos în pat şi la 23.10 am pornit televizorul pe TVR1, ca să mă uit la Tăcerea Mieilor (The Silence of the Lambs). Ştiam de existenţa filmului şi ştiam şi că e bine cotat, dar nu l-am văzut niciodată. Mi-a plăcut! Mi-a plăcut subiectul, mi-a plăcut jocul psihologic în care criminalul în serie Dr. Hannibal Lecter (sir Anthony Hopkins) a atras-o pe începătoarea FBI-istă Clarice Starling (Jodie Foster), m-au oripilat modurile în care el şi celălalt villainJame ‘Buffalo Bill’ Gumb (Ted Levine) – îşi lichidau victimele şi, desigur, m-am bucurat că săraca fată ţinută în pivniţă de Jame Gumb nu a mai murit.

La început nu mă aşteptam ca finalul să fie aşa, dar, deşi creepy, a fost realist şi probabil au vrut să sublinieze că nu le putem avea pe toate şi trebuie să dăm mereu ceva sau pe cineva în schimbul altui lucru sau altcuiva. Un fel de “quid pro quo”, principiu pe care s-a bazat întreaga colaborare dintre Hannibal Lecter şi Clarice. Nu vreau să fac o recenzie din paragrafele astea, vă spun doar că dacă l-aţi văzut, bine aţi făcut, iar dacă nu, merită să pierdeţi două ore din viaţă ca să vedeţi cum sunt păcăliţi cu eleganţă toţi FBI-iştii ăia de un singur om şi să învăţaţi şi voi că un criminal în serie nu îşi alege victimele decât din interiorul propriei rase. Good to know.

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar azi este Ziua Mondială a Teatrului. Peste tot prin ţară sunt spectacole, minifestivaluri, evenimente pentru a celebra această zi, iar la Târgovişte, la Teatrul “Tony Bulandra”, se va juca un spectacol invitat, “Operele complete ale lui William Shakespeare pe scurt”. Din păcate, eu n-am cum să mai ajung, deşi aş fi vrut, dar tot nu o să las să treacă neobservată această sărbătoare. Noroc cu una din cele mai bune emisiuni de la TV, “România, te iubesc!”, care ne aduce azi un reportaj direct din culisele teatrului şi ne dă întâlnire cu nume şi figuri precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureş, Mihai Fotino şi Andrei Şerban. O să-mi fac timp cu siguranţă!

Muzică, muzică, muzică. Eu nu ştiu cum aş rezista fără muzică, serios. Pe lângă muzica făcută de oameni avizaţi şi afirmaţi, eu mai urmăresc pe Youtube unii oameni cu voce, cu talent şi care nu au fost încă descoperiţi sau promovaţi. Tineri care fac cover-uri şi cântă şi la instrumente, tineri care mai şi compun, voci care îţi ridică părul pe mâini. Numai să căutăm, că sunt cu nemiluita. Printre altele, tot umblând eu din canal în canal (în special pe la Alyssa Bernal, acum descoperită şi de o casă de producţie), am dat de Aaron Robinson, un tip care face o muzică atât de drăguţă, că m-am îndrăgostit de câteva melodii. Vă las una, pe numele ei The Elephant, pe care am descoperit-o acum mai mult timp, am ascultat-o obsesiv o zi întreagă şi de atunci o ascult ori de câte ori îmi amintesc de ea. Astăzi mi-am amintit, deci poftiţi şi voi de ascultaţi şi să aveţi o duminică frumoasă. Eu mi-am luat zborul 🙂

Sursa foto.
Advertisements

2 thoughts on “Film, teatru şi muzică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s