Mă enervaţi la culme

Am primit o leapşa tare interesantă de la Miss Sunshine, aşa că o să scriu despre ceva ce nu preconizam că voi scrie prea curând. Despre oamenii care nu-mi plac şi care mă enervează. Ordinea e aleatorie 🙂 Să purcedem.

Ipocriţii. Ăia despre care ştii că nu te înghit, dar nu au demnitatea să ţi-o recunoască. Te fac în toate felurile în discuţiile cu ceilalţi, îşi spun în gura mare părerea despre tine…când nu eşti de faţă. Şi apoi au nevoie de ceva de la tine şi se comportă ca şi cum v-aţi fi jucat în nisip împreună şi sunteţi aproape best friends forever.

Atoateştiutorii. Ei le ştiu pe toate aproape de dinainte să se fi întâmplat. Orice lucru pe care l-ai descoperit de curând ei îl ştiau cam de anul trecut. Le explici un lucru pe care e evident că nu-l înţeleseseră? Păi oricum ei ştiau, era logic, chiar asta spuneau şi ei. Şi o ţin aşa până oboseşti tu şi cedezi. Şi au senzaţia că au câştigat ceva.

Lipsiţii de scrupule. Cei pentru care nimic nu mai contează atunci când trebuie să-şi atingă scopurile. Mint, lovesc, fură, mint, sunt intriganţi, mint, distrug relaţii şi spală efectiv pe jos cu tine, doar ca să obţină ceea ce şi-au propus. Cred că viaţa lor e totuşi tristă.

Genul “nu ştii să…?!” sau “încă nu ai…?!”. Cei care sunt clar mult mai şmecheri decât tine şi “iau şoc” atunci când le spui că tu nu ştii să schiezi. Sau să înoţi. Sau nu le vină să creadă că tu nu ai citit “Harry Potter” (nu, eu n-am citit Harry Potter 😛 ) şi n-ai văzut filmul care a luat Oscarul anul ăsta. Cum adică, tu n-ai fost niciodată în străinătate?! Hăhăhă! Eşti chiar praf, trăieşti degeaba, viaţa ta e tristă, nu?

Oamenii plini de încredere în ei. Mai multă decât e cazul. “Uite, îl vezi pe tipul ăla de pe trotuarul celălalt?  Se uită la mine şi-mi face cu ochiul!”. Care, ăla care e dezorientat şi întreba mai devreme unde e nu-ştiu-ce-chestie? Sigur, la tine se uită, normal. Valabil şi pentru băieţi. Nu mă luaţi în seamă, oricum voi sunteţi cei mai frumoşi, cei mai deştepţi şi, evident, centrul Universului. Pământul n-ar mai gravita în jurul Soarelui fără voi. Norocul nostru, al muritorilor de rând.

Nimicurile. Aşa îi numesc eu pe cei care se amuză pe seama handicapurilor (fizice sau psihice) unor oameni şi-i arată cu degetul. Sunt oamenii fără de care planeta n-ar fi mai săracă. Ei au fie prea mult timp liber, fie  senzaţia imbecilă că lor nu li se poate întâmpla aşa ceva evăr şi ei sunt clar superiori respectivilor. Oameni de nimic.

Nesimţiţii. Aş fi vrut să le spun prost-crescuţi, dar cred că pe unii părinţii i-au educat, numai că pur şi simplu nu vor să dea dovadă de bun simţ. Sunt ăia care aruncă gunoaiele pe jos, deşi au coşul de gunoi la 10 metri. Cei care fumează pe stradă, dar nu au măcar consideraţia de a nu da din mâini ca să nu le ardă hainele celorlalţi. Sunt cei care lipesc guma de mestecat de scaunele din sălile de teatru/film. Cei care se bagă înaintea ta la ghişeu, deşi coada e lungă şi tu stai acolo de juma’ de oră. Exemplele pot continua.

Victimele modei. Indiferent că e vorba de băieţi sau de fete. Sunt cei care se îmbracă într-un stil care te face să plângi doar pentru că aşa se poartă. Fetele care nu au o siluetă de invidiat, dar poartă haine care le subliniază şuncile, asortate unui machiaj de vampă, cu o mască de fond de ten şi un kil de rimel, în completarea gloss-ului roz bombon şi a paietelor sclipicioase în miezul zilei. Băieţii cu boxerii ieşind din blugi, ochelari de soare “dă firmă” şi sticla de parfum vărsată pe tricou, care plescăie guma şi fluieră după gagici. De vis.

Să zicem că astea ar fi categoriile, cel puţin cele la care m-am gândit acum. Probabil că dacă m-aş concentra, aş mai găsi, dar nu vreau 🙂 Sunt tare curioasă ce fel de oameni nu suportă Oana, dar poate să o ia oricine doreşte şi …cine nu doreşte poate să-mi spună scurt, într-un comentariu 😀

Căldură mare, monşer

Advertisements

One thought on “Mă enervaţi la culme

  1. Total de acord cu lista ta, cu o mentiune speciala pentru atoataestiutori si mai ales pentru cei lipsiti de scrupule. Problema e ca nici macar in blogosfera nu scapi de ei. Ma rog, pentru prima categorie aceasta e refugiul ideal. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s