Nu sunt pozitivă

De câteva zile intru pe platforma WordPress, în Dashboard apăs butonul “Add New” din submeniul “Posts”, las titlul alb, trec mai jos şi încerc să încropesc un articolaş. Mi-au ieşit articole şi de 400-500 de cuvinte scrise din banalităţi absolut insipide, dar nu am vrut să apăs “Publish” la aşa ceva.
Nu vreau să public idei ameţite care n-au nicio treabă cu lucrurile care mi se întâmplă zilele astea, cu ce simt eu acum, cu lucrurile la care mă gândesc, cu tristeţea care mă apucă şi cu lacrimile care se încăpăţânează să-mi deranjeze obrajii de câteva ori pe zi.

De ce aş scrie despre lucruri amuzante când eu nu doar că nu râd, dar nici măcar nu schiţez vreun zâmbet în timp ce-mi mişc degetele pe taste? De ce m-aş chinui să fiu pozitivă când din spatele rândurilor ştiu că s-ar ivi o ditamai pancarta pe care scrie cu majucule: “Nu vă lăsaţi păcăliţi, are moralul la nivelul 2, pe o scală de la 1 la 10!” ? Nu pot şi nu vreau să mă mobilizez şi să scriu lucruri drăguţe, doar de dragul de a o face.

Sper din suflet ca în câteva zile să-mi revin, mai ales că mai e foarte puţin până începe o perioadă nouă în viaţa mea, pe care mi-aş dori sincer să pornesc pozitivă, zâmbitoare, liniştită şi entuziastă în acelaşi timp. Plus că am nevoie de energie în jungla în care mă voi muta, nu pot să cedez psihic la primul stres mai puternic.
Da, vreau să mă simt mai bine, dar nu, nu am nevoie de o discuţie cu mine însămi sau cu un psiholog, nu am nevoie să-mi înfrunt vreo temere şi să-mi şoptesc în gând de trei ori pe zi şi între mese: “O să fie bine, trebuie să poţi, fii liniştită!”. Nu am nevoie de aşa ceva, pentru că neliniştea mea nu vine din interior, ci e determinată de nişte factori ai naibii de externi. O să mă calmez instant atunci când o să le stopeze cineva influenţa şi ce greu e când lucrurile nu depind de tine. Trebuie să aştepţi, să aştepţi, să aştepţi.

Aşa că nu, nu ştiu ce alt titlu să dau articolului ăstuia, nu ştiu cum să scriu ceva pozitiv sau motivaţional acum şi nu ştiu cum să mă detaşez pentru o oră de sentimentele astea.

Nu mai fac altceva decât să aştept şi să sper. Atât.

Sper din suflet că următorul articol va fi unul drăguţ şi că va veni din suflet, nu va fi vreo păcăleală.

Advertisements

9 thoughts on “Nu sunt pozitivă

 1. Perfect de acord. Asa sunt si eu.NU mai incerc sa ma pacalesc nici macar pe mine, asta e starea mea…sper ca imi voi reveni, intr-un final..

  tie-ti doresc ganduri luminate…si mie la fel!sa se faca fericire si la noi…

 2. Mie articolul asta mi s-a parut foarte dragut, nu vreau articole motivationale pe bloguri, de fapt le cam detest, vreau sa citesc randuri in care sa simt ca omul e sincer si vorbeste din suflet despre problemele lui. Nici eu nu sunt pozitiva mereu, cred ca cine e asa ori se preface, ori e foarte superficial. Eu cred foarte mult in terapia prin blogging, mereu simt cum ma linistesc instant atunci cand citesc cuvintele frumoase ale oamenilor.
  E o stare tranzitorie, asa cum sunt toate. Bineinteles ca vei pasi cu dreptul in noua viata ce te asteapta. Astept sa ne scrii despre asta. >:D<

  • Oh, Nice, mulţumesc. Adevărat e că nu poţi fi fericit şi pozitiv tot timpul, dar mă gândesc că poate unii preferă ceva mai uşor de citit, să nu se “încarce negativ” de tristeţea mea 🙂
   Sper din suflet să se termine cu bine perioada asta şi să scriu cu entuziasm din octombrie >:D<

 3. Ma gandesc ca si articolul asta tot din suflet a venit…pesimismul , din punctul meu de vedere apartine oamenilor cu adevarat profunzi. Stii ca prostul e cel mai fericit? Cu cat intelegi cursul natural al vietii mai mult, cu atat devii mai pesimist, mai profund. Articolul tau nu-mi demonstreaza decat faptul ca nu esti superficiala si ca iti pasa de modul in care decurge viata ta. Ca incerci sa dai din coate, ca iti doresti sa schimbi ceva e un lucru al naibii de pozitiv pentru societatea in care traim. Nu vreau sa-ti spun ca maine o sa fie mai bine…ca e o senzatie de moment. Ba mai mult, iti doresc mai multe sentimente asemanatoare. Ce nu te doboara, te intareste, iar asta inseamna evolutie.

  • Sigur că e tot din suflet. Mă refeream că sper ca viitorul articol să fie mai optimist, dar optimismul să nu fie doar de formă, ci să fie din suflet 🙂
   Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase, aşa-i, fiecare experienţă ne modelează şi e bine dacă ne găsim mai puternici la sfârşitul ei.

 4. Ridicat între cer şi pămînt , stăpînind energiile Yin şi Yang , stau drept cu
  Spiritul de Veghe ….. EU OMUL …..
  Dacă poţi trage aer în piept , dacă poţi deschide ochi & poţi vedea lucrurile ,
  & dacă poţi să te mişti , este OK .
  Restul nu mai depinde de noi , sau ……

  • Bun-venit, Costi!
   Din păcate, prea multe lucruri nu depind de noi şi asta e aşa frustrant uneori. Dar mergem mai departe, tragem aer în piept şi încercăm să înfruntăm totul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s