Cadouri cu pagini

Îmi place să primesc în dar cărţi, mi se pare că fac parte din categoria cadourilor care apropie oamenii, îi leagă cumva. Mă rog, poate sunt prea profundă la ora asta. Dar îmi place.
De multe ori trece însă mai mult timp până să le citesc, unele pot petrece mult timp pe un raft înainte să le descopăr misterele, dar asta nu se întâmplă în niciun caz pentru că nu apreciez cadoul. No waaay! De multe ori mă port mult mai atent cu volumele pe care le primesc decât cu cele achiziţionate de mine, doar că am şi eu aşa o listă imaginară în căpşor şi sunt cărţi pe care nu vreau să le amân, oricât de curioasă m-ar face volumul cel nou. Încă nu am citit cât mi-aş dori, aşa că mai am de recuperat la capitolul “clasici”, am multe cărţi necitite şi îmi doresc să ţin cât de cât o ordine. De aia le pun pe raft pe cele primite şi le deschid abia după un timp.

Am primit trei cărţi frumoase de la trei oameni frumoşi de care vreau să vă spun.
Una din ele a fost cadou de ziua mea anul trecut, de la the one and only Laura: “Memorii” de Mircea Eliade. Am început să citesc din ea, dar apoi mi-am dat seama că încă nu-s pregătită. Nu ştiu cum sună asta, dar vreau să citesc cât mai mult din opera lui până să-i citesc memoriile. Mă simt mică în faţa cărţii ăsteia şi vreau să înţeleg toate referirile pe care le face la celelalte cărţi ale sale. De aia nu o mai citesc. Nu acum. Dar nu uit niciodată de cartea asta şi abia aştept să mă bucur de fiecare rând.
A doua carte am primit-o de la Anca, o bloggeriţă pe care nu am avut încă şansa să o cunosc personal. Îi mulţumesc încă o dată pe această cale, am citit cartea zilele trecute şi deşi primele pagini m-au surprins puţin, a fost o lectură tare plăcută. E vorba despre “Pe neaşteptate, un înger” de Jaime Bayly, pe care o recomand şi care m-a făcut să-mi doresc să mai citesc ceva de acest autor. Mulţumesc, Anca! 🙂
Cea de-a treia carte mi-a fost dăruită de Iulia cu ocazia ultimei mele aniversări şi am încheiat-o ieri. “Povestea lui Lucy Gault” e una tristă, dar William Trevor o scrie foarte bine, încât parcă deznodământul care devine previzibil la un moment dat (că doar după 250 de pagini nu te mai aştepţi la vreo minune), îţi dă mai mult o stare de calm şi resemnare, nu de răzvrătire împotriva sorţii. Foarte frumoasă, m-a purtat prin mai multe perioade istorice, mi-a dezvăluit ceva din Irlanda şi m-a făcut să mă gândesc la consecinţele deciziilor noastre.

Aşadar, îmi plac cadourile sub formă de cărţi şi obişnuiesc să le citesc, chiar dacă nu imediat ce le primesc. Nu vă supăraţi, vă rog 🙂

P.S. Just for the record, îmi place G.G.Márquez 😛

10 thoughts on “Cadouri cu pagini

 1. C. says:

  Eu “sugerez” la toata lumea de vreo 2 ani ca mi-ar placea sa citesc “Autoportret intr-o oglinda sparta”…. daca le zici ca ti-ar placea o bluza roz, imediat apar cu ea la aniversare :))

 2. Oana S. says:

  Ai mare dreptate, cărțile chiar apropie oamenii 🙂 Eu n-am primit multe cadou, dar acele câteva înseamnă cu atât mai mult cu cât știu că mi-au fost dăruite cu drag. Mai nou îmi anunț cunoștințele că am o listă lunguță de titluri pe care mi le-aș dori, dar nimeni nu se arată interesat. E, las’ că vine Crăciunul! 🙂

 3. a-z says:

  recomandare: abatele de prevost-manon lescaut!
  primul e autorul, the 2nd titlul. iar de alegi s-o citesti, nu musai si cadorisesti tie, lasa niste impresii despre, e tot ce te rog. aici, sau la mine pe blog, cum alegi, dupa gust!

  • Miss I. says:

   Mulțumesc frumos pentru recomandare. Nu am cartea, dar o să trec pe la bibliotecă azi că tot merg prin oraș și dacă o găsesc o deschid imediat ce termin ”Cartea Mironei”. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s