Am învățat

Am făcut vreo trei introduceri la articolul ăsta și încă nu m-am hotărât cum ar trebui să încep. Dacă ar trebui să vă spun că am fost plecată în teambuildingul de la VIP și că pe lângă zâmbete și distracție am vărsat niște lacrimi serioase duminică, sau dacă ar trebui să vă spun doar că am primit o leapșa. Nu știu dacă să spun că uneori simt că am multe de povestit, dar nu-mi găsesc cuvintele sau doar să-i mulțumesc lui Miss S. pentru că m-a rugat să scriu  despre 10 lucruri pe care le-am învățat în timp. Chiar nu știu ce să fac. Hai mai bine să vă spun care-s alea 10 lucruri și mai vorbim după, ok?

1. Everybody lies. E bine să știi asta, e bine să nu iei de bun tot ce ți se spune, ca să nu simți că-ți cade cerul în cap când afli diverse chestii. E bine să te aștepți că o să fi mințit (și nu de câteva ori) și să știi să… deal with it. Poate că nu e neapărat ”sănătos” să ne obișnuim cu asta, să ni se pară că e parte din normalitate, dar indiferent că vrem sau nu, e un adevăr și e mai bine să fim pregătiți.

2. Oamenii nu-s mereu ceea ce par. Unii or să te dezamăgească rău de tot, o să îți vină să-ți dai palme pentru că nu ți-ai dat seama de la început de ce sunt în stare, iar alții or să te impresioneze plăcut pentru că nu te-ai fi așteptat niciodată ca în spatele măștii lor să se ascundă așa ceva. Nu judeca o carte după copertă.

3. Nu încerca să schimbi lucruri la tine pentru că așa vor alții. Niciodată, dar niciodată, nu vei putea fi pe placul tuturor și te vei trezi că te uiți în oglindă și-ți dai seama că nu te mai recunoști. Ai tăiat bucăți din tine pentru ca unul și altul să te placă și vei ajunge să nu te mai placi nici măcar tu.

4. Zâmbește des. Ne amintim mereu de momentele în care ne-am enervat, am plâns, am țipat, dar mai rar de momentele în care am zâmbit sincer, din motive mai mărunte sau mai importante. De când sunt în București mi-am dat seama că majoritatea oamenilor sunt niște triști când merg pe stradă și eu vreau să zâmbesc mai des. Deci cât pot merg zâmbind pe stradă, că nu am probleme așa grave încât să fiu numai încruntată.

5. Fii sincer cu tine. Dacă fiecare mințim uneori în relațiile cu ceilalți, cred că e crucial să nu ne mințim pe noi. Punct.

6. Oamenii sunt diferiți, au păreri diferite, dar sunt frumoși așa și nimeni nu deține adevărul absolut. E important să fim toleranți. Asta nu înseamnă să ne lăsăm călcați în picioare. Niciodată să nu lași pe cineva să te calce în picioare. Nici pe tine, nici lucrurile la care ții sau în care crezi.

7. Nu e timp. Fă tot ce simți că trebuie să faci, ia decizii înainte să fie prea târziu și nu uita să le spui oamenilor importanți din viața ta că sunt importanți. Nu controlăm viața și e posibil ca mâine să nu le mai poți spune. Că așa e viața asta.

8. E bine să știm multe. Să învățăm, să citim, să ascultăm, pentru că nu știm niciodată între ce oameni ne vom învârti și e frumos să poți purta conversații pe diverse teme. Plus că în viața asta ți se pot lua multe, dar ce-ai văzut și ce-ai învățat, nu.

9. Sunt oameni care te vor ierta indiferent de cât de mult îi vei răni, că așa sunt ei programați. Dar de ce să-i rănești mereu?

10. Oamenii vor vorbi despre tine fără să te cunoască, nu te crampona de chestia asta. E important să știi tu și persoanele care trebuie care e adevărul și e de ajuns.

Bonus. Ai grijă ce alegi în viață. Oamenii sunt mai importanți decât lucrurile. Oamenii sunt făcuți ca să fie iubiți și lucrurile ca să fie folosite. Nu invers.

Eu tot învăț lucruri în fiecare zi, uneori învăț din greșelile altora, alteori din ale mele, dar tot e bine, măcar să țin minte tot și să le iau în considerare în fiecare zi 🙂

Pasez leapșa Oanei și Oanei S., dacă o vor.

3 thoughts on “Am învățat

  1. Miss I. says:

    @Oana S. – mă bucur că avem lucruri în comun 😀 Și mulțumesc că ai scris așa repede!

    @Oana – am citit articolul ăla, dar nici măcar când am citit comentariul tău nu am realizat că e vorba de același lucru. Ce praf sunt :”> Te pup și eu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s