Mesaj către mestecătorii de gumă

Bine v-am regăsit în 2012. Nu știu cum v-ați început voi anul, dar la mine a fost bine. În vacanță m-am relaxat: am dormit, am citit, am învățat doar puțin, am ascultat muzică, am mâncat, am dansat, am dormit până la 11:25 de ziua mea (de nume, that is) cu telefonul pe silent, ignorând mesajele/apelurile 😆 Toate bune.
Apoi m-am întors la București și am intrat în presesiune. Yay! Până pe 9 februarie o să mă distrez de numa’ cu teste, proiecte, verificări și examene. I’ll have the time of my life!

Presesiunea a început pentru mine ieri, cu verificarea la engleză. Sunt ușor frustrată pentru că se putea mai bine de atât, dar e ok și-n plus nu despre asta e vorba aici. Ieri mi-am început ziua prost. M-am trezit bine-dispusă, m-am dus cu zâmbetul pe buze și cu engleza-n cap la școală și m-am așezat într-o bancă, lângă niște colege. Mai foșneam niște foi, ne mai încurajam reciproc, încercam să ne asigurăm că am înțeles corect anumiți termeni, în fine. Până la urmă, a trebuit să mă mut un scaun mai la stânga și când să scot picioarele de sub bancă simt cum ceva se împotrivește. Mă impun și-mi duc la capăt planul, dar când mă uit, ce să vezi?! Pe blugii mei, fix deasupra genunchiului drept trona o gumă verzuie ce fusese abandonată sau pusă la păstrare (nu m-am hotărât) de un bine-crescut student.
Nu mai contează că m-am stresat tot testul să nu stau picior peste picior ca să nu o mai împart și cu piciorul stâng, că în următorul seminar m-am chinuit să o curăț cu vârful de la creionul mecanic ca să nu se usuce (până când proful m-a întrebat: ”Ioana, tu scrii pe pantaloni?” :lol:) , că am stat apoi juma de oră ca să curăț cât s-a putut ajutată de acetonă (da, dacă vreți să știți, s-a luat aproape de tot, după vreo două spălări cred că nu se va mai vedea 😀 ). Nu mai contează.

Contează că nivelul de educație e cu mult sub nivelul mării, mi se pare. Eu nu mai mestec gumă de vreo câteva luni. O singură dată am mestecat una cu aromă de pepene la un curs de mate (ăla în care colega mea și-l închipuia pe proful spânzurat), dar în rest deloc. Prefer bomboanele mentolate, dar asta nu înseamnă că am ceva din start cu oamenii care mestecă. E ok, e o invenție ok, dacă e consumată cu măsură și într-un mod politicos. Am fix două probleme cu mestecătorii de gumă:

1. Urăsc să stau de vorbă cu cineva care plescăie gumă în fața mea, am niște senzații ciudate și pornirea de a-i da două palme peste față și a-i striga să se întoarcă la grădiniță, că n-are nici măcar 7 ani. Dacă nu poți să fii discret, să nu ma dezguști când discut cu tine, atunci arunc-o și plescăie altcândva singur.
2. Nu o lipi de scaune, mese, bănci, garduri și orice alte chestii din locuri publice. La tine acasă poți să ți le lipești unde vrei, dar în public nu faci decât să fii grețos. Și să mă faci să nu mă comport ca o domnișoară când încep să articulez nume de animale în categoria cărora te-aș putea integra.

Newsflash! pentru ”lipitorii/lipicioșii” de gumă: acum ceva timp, un om deștept a inventat coșul de gunoi. Acolo poți arunca guma atunci când termini de mestecat la ea. Dacă nu te poți deplasa până la coș în secunda aia, ia un șervețel, o bucată de hârtie, ceva și pune-o acolo. O arunci pe urmă. Dacă ești atât de prost educat încât ți se pare că te înjosești dacă îți arunci propriile resturi la gunoi: înghite-o sau lipește-ți-o ție de haine! Nu o lăsa lipită de bănci, mă îndoiesc că dacă o mesteci la următorul curs mai are aceeași utilitate!

M-am enervat la culme ieri și mărturisesc că le-am dorit tuturor celor care și-au lipit în locuri publice gume mestecate  să se întoarcă și  ei măcar o dată acasă cu o gumă care nu le aparține lipită de haine. Da, sunt rea, dar ce naiba! E frustrant.

La cât mai puține haine distruse de gume!
Cheers! 🙂

Advertisements

12 thoughts on “Mesaj către mestecătorii de gumă

 1. Subscriu in totalitate acestui mesaj, chiar ma mira faptul ca cineva imi impartaseste parerea despre mestecatul(sau sa-l numesc plescaitul?) in public, obicei care mi se pare dezgustator, vulgar si deloc civilizat. O surpriza placuta. 😀 Eu l-am abandonat in urma cu ani de zile si m-am reprofilat pe bomboane mentolate.

 2. Buna! Daca atunci cand auzi sunete precum plescait, scartait din dinti, sugerea acadelelelor, lingerea buzelor etc, devi nervoasa, agresiva si simti un sentiment puternic de dezgust poate urmata si de o criza de nervi.. ai MISOPHONIA!
  Da, problema aceasta are un nume!
  Este o problema neurologica rara caracterizata de ura, depresie, dezgust etc… acestea fiind cauzate de sunete!
  Am aceasta problema de multi ani, am crezut ca sunt singra care reactioneaza asa exagerat la ele, acumc ateva zile am aflat ca problema mea are un nume!!
  Si sunt persoane care au aceeasi problema ca si mine si ma opt intelege..
  Din cate ai scris, cred ca ai misophonia.
  Din pacate se scrie foarte putin despre aceasta problema, si nu exista tratament.
  Am sa pun un videoclip [ in limba engleza] despre cum se manifesta misophonia.
  Daca te regasesti in el te rog mult sa imi scrii!

  • Bună, Bianca!
   Mulțumesc pentru comentariu și informație, nu m-aș fi gândit că există această afecțiune. În ceea ce mă privește, plescăitul gumei mă deranjează doar pentru că el denotă lipsă de educație și de bun simț, însă nu reacționez nicidecum agresiv.
   Sper că totul este ok pentru tine 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s