Dansez pentru că trupul meu…

…e mai deștept decât sunt eu.

Ți se întâmplă vreodată să îți amintești lucruri în cele mai (aparent) neașteptate momente? Ca de exemplu într-o dimineață de vară, în sesiune, în care te trezești devreme în ideea de a prinde câteva ore răcoroase de învățat? În alea câteva minute pe care le petreci în baie și încerci să-ți revii după  7 ore de somn. Te gândești de ce ți-ai pus alarma la 8:30, fiindcă știi că până la 12 nu o să deschizi cursurile. Și brusc îți amintești de melodia lui Beyonce, Ring the Alarm. Și de coregrafia pe care n-ai mai apucat să o termini de învățat și, implicit, să o dansezi pe vreo scenă. Era faină. Și îți dădea o stare de bine de fiecare dată când plecai de la antrenament, deși nu mai învățaseși decât două mișcări amărâte.

Aceeași stare pe care o aveai când erai mică și proful de dans ți-a schimbat partenerul fiindcă era ”prea moale” pentru tine. Și ți l-a adus pe Robert, un băiat brunet și cu zâmbet drăguț, care te-a luat după spectacol să facă poză cu tine, de mai aveai un pic și-i dădeai un atac de cord mamei tale, care nu te mai găsea. Deh, când ești artist..
Aceeași stare ca atunci când  îți puneai caseta cu Andre și încercai să dai din cap pe ”Liberă la mare” sau din șolduri pe ”Caravanele”, până amețeai și transpirai și te trânteai pe canapea cu un ”Pfoaaai, ce-am obosit!”.
Ca atunci când ați dat petrecere de final de clasa a VI-a acasă la un coleg și ați pus pe repeat ”Dale don dale” a lui Don Omar și ”Gasolina” a lui Daddy Yankee.
Sau ca atunci când ai învățat să-ți miști trupul pe acorduri țigănești îmbunătățite cu elemente de balet. ”How cool is that?”, te întrebai.
Aceeași stare pe care o aveai și când erai îmbrăcată în costum național și te gândeai cum să faci să nu-ți cadă marama când te învârți.
Și ca atunci când ai început să-ți pui acasă filmulețe de aerobic și Zumba sau pe Shakira cu ”Rabiosa” ei, crezând că te va motiva să nu te dai jos de pe bicicleta de cameră.

Aceeași stare pe care o aveai în sesiunea trecută când ai luat o pauză de la matematică doar ca să dansezi cu colega ta de cameră.
Și aceeași stare pe care o ai când mergi acasă la tine, pui ”Livin’ on a prayer” sau “Sex on fire”, închizi ochii și dansezi. Ca să uiți sau ca să-ți amintești. Ca să obosești sau ca să te odihnești. Ca să te trezești sau ca să visezi. Pur și simplu, să dansezi.

Dansează tot ce n-ai putut să strigi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s