Procentual

Am venit tare pornită să scriu un articol în care să mă enervez p-ăștia de la televizor că fac din procente și puncte procentuale una și aceeași mâncare de pește. Nu e profi, bă! Înțelegeți?
Și faza nu e că în redacțiile alea chiar sunt toți așa nepregătiți, ca să nu zic proști, că nu e frumos. Că nu sunt așa, adică sunt convinsă că am auzit cel puțin o dată într-un reportaj că s-au exprimat corect. Deci se poate, atunci când sunt scrise știrile au cât de cât grijă să fie corecte și implicit să-și păstreze și imaginea în ochii mei. Problema e că duduile alea de prezintă zici că-s bătute în cap. Cum nu le mai pui să-ți citească știrea și le lași să vorbească 2-3 minute liber cu un invitat, pac! dau cu mămăliga-n geam. Cât o fi de complicat să înțelegi diferența asta și pe urmă să te comporți ca atare, ca să nu mă enervez io pă tine acuma?

Pe scurt așa că nu mai am răbdare: dacă vrei să spui că Ponta scade cota TVA la produsele alimentare (parcă așa a zis) de la 24% la 9%, înseamnă că o scade cu 15 puncte procentuale și în același timp cu 62,5 procente (sau ”la sută”). La fel cum atunci când cota a crescut de la 19% la 24% (bad decision, by the way), a crescut cu 5 puncte procentuale, respectiv cu vreo 26 și ceva procente (sau ”la sută”). Nu stau să explic logica, că nu e mare lucru.

Așa de pornită eram, că era gata, gata să caut o adresă de mail sau ceva ca să le zic ăstora de la televiziuni: ”Bă, e nașpa! Și-așa mă enervați din principiu, dar când mai aud și inepția asta, mă enervez de numa-numa!”. Da’ ce rost are să le dau mailul ăsta, ce, credeți voi că-mi răspunde cineva? Că doar n-or să recunoască ei că-s incompetenți și doar n-or să se streseze prezentatoarele să țină minte, ar fi culmea!

Și-așa că nu le dau niciun mail, v-am zis numai vouă ca să știți că mă enervează și chiar că nu mai pornesc televizorul. Uite așa! 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Procentual

  1. Le-am trimis un mesaj pe Facebook, fiindcă mailurile alea de pe site-ul lor erau pentru vânzări, martor ocular și alte chestii. Un mail al vreunui PR-ist nu era. Dacă nu observ nicio schimbare, o să le trimit pe toate mailurile 😆 Tot am timp, că e vacanță 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s