Alb-negru

E mizerie. E multă mizerie, știi? Străzile sunt pline de mucuri de țigări, gume de mestecat care mi se lipesc de pantofi și ambalaje care se bronzează la umbra bordurilor. Iar coșurile de gunoi sunt goale și rupte. Nu toate, dar sunt.
Și e multă mizerie la televizor. E mai mizerie acolo decât pe străzi. Mai ales că pe aia de pe străzi, de bine, de rău, o curăță domnii și doamnele de la REBU. Pe aia de la televizor nu o curăță nimeni. Că nu vorbesc de înjurături sau ce știu eu ce mai sancționează CNA-ul. Vorbesc de personaje dubioase, oameni inculți care se vor modele, picioare goale bronzate la solar, discuții de doi lei juma’te și reality show-uri ieftine.
Și de când până când a fi fotomodel e o meserie?  Că așa am citit într-un ziar: ”tânăra, de meserie fotomodel…”. În curând o să apară meseria ”asistentă la Capatos”.
E mizerie în ziare. Jurnalismul adevărat e tot mai greu de găsit, trebuie să-l cauți sub vrafuri de ”articole” cu subiecte seci, scrise prost, fără vreun fler jurnalistic și de multe ori cu greșeli flagrante de gramatică. Și ăia de la televizor nu știu sau ignoră faptul că ”flagrant” e un adjectiv. Cum ar fi să zici: ”l-au prins în evident/incotestabil/clar/indiscutabil”?  A, vor să zică ”flagrant delict”? Păi de ce nu zic?
E mizerie în muzică, piese de proastă calitate pe care radiourile le difuzează fiindcă se vând și, mai apoi, se vând fiindcă sunt ușor de ”cumpărat” și consumat. Ca și cartofii. Nu sunt nici pe departe cea mai bună mâncare, dar sunt ușor de găsit, de preparat, de asimilat și ieftini.

E mizerie, dar în unele locuri e așa curat, încât nu-ți pare rău că trăiești în lumea asta.
Cât timp există oameni care duc doza goală de cola la coș, emisiuni ca ”România, te iubesc!” sau ”Profesioniștii” și oameni care au meserii adevărate, pe care le pot practica indiferent că arată ca din reviste sau nu, e și curat. Cât timp există oameni care stăpânesc limba română și respectă inteligența cititorilor sau telespectatorilor, e și curat. Cât timp încă putem asculta muzică precum asta sau asta sau asta sau multe altele, e și curat.

Advertisements

5 thoughts on “Alb-negru

  1. Sa stii ca asta cu fotomodelajul/lingul ar putea fi trecuta in indexul acela al meseriilor (am un lapsus acuma, ca vroiam de curiozitate sa caut daca exista meseria de fotomodel).

    • Din câte știu, există meseria de manechin. Și aici sunt de acord, mi se pare altceva.
      Dar gagicile astea de pe la noi care au nu știu ce pregătire, dar pozează și ele în timpul liber, nu sunt manechine. În capul meu încă e o diferență între meserie și ocupație. Că, de exemplu (da, m-am informat acuma :lol:), Andreea Tonciu a făcut ceva Management Turistic, deci are o anumită meserie, iar la ocupație avea trecut model. Deci na, cam la astea mă refeream 😆

  2. mi-ai amintit de niste vorbe pe care le-am auzit la un moment dat, nu mai stiu de unde dar mi-au placut : ” in primul rand, muzica trebuie sa imi impresioneze sufletul, apoi picioarele”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s