Doar o picătură…

…din jurnalismul ăla prost de care aduceam vorba în articolul anterior. Un ziar autohton, bine cotat și care, teoretic, se respectă, publică un ”articol” cu un titlu șocant și care atrage. Atât de ieftin.

Să scrii cu litere de-o șchioapă un asemenea titlu e jenant, deoarece  nu cred că mai e cazul să facem confuzia între ficțiune și realitate, pentru că acele cuvinte fac parte dintr-o operă de ficțiune a lui Mircea Cărtărescu.

În mod cert au publicat textul doar pentru a obține vizualizări, pentru senzațional,  din moment ce el reprezintă doar preluarea unor rânduri din începutul unui articol din Cotidianul, în care se clarifică încă din titlu că e vorba despre rânduri din romanul ”Orbitor”.

JE-NANT, Jurnalul Național!

Advertisements

6 thoughts on “Doar o picătură…

    • Din păcate, factorul politic este extrem de important și nu prea contează, am observat, valoarea unui om când intervine politica. Lui Băsescu îi place Cărtărescu? Pfoai, Cărtărescu e un scriitor slab. Alina Dumitru nu votează la referendum? Păi da, o doare mâna că a bătut-o brazilianca. E păcat, dar ăsta e ”jurnalismul” de care avem parte.

  1. De cand nu ma uit la tv, mai citesc presa online. De obicei din 20 de articole accesez doar 3, restul se vad dupa titlu exagerate, extrase din context, “senzationale”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s