Déjà dor

Miroase a struguri prea copți și a cafea caldă în dimineți din ce în ce mai reci. Sunt zile mai scurte și tot mai puține nopți cu capul pe o pernă care abia îți învățase din nou obrajii și mirosul părului. Îți scârțâie frunzele sub tălpi și ai vrea să oprești puțin timpul ca să le asculți. Și să nu pleci chiar acum. Să mai prinzi curaj, să-ți odihnești sufletul pe umărul mamei tale și să știi că o să fie bine.

Îmbraci în hârtie colorată cutii de pantofi în care ai să strângi bucăți din tine, bucăți pe care le-ai presărat neglijent pe rafturi și în sertare, crezând că o să ai tot timpul din lume să te aduni. Ceașca aburindă de cafea care se odihnește artistic pe fila Septembrie a calendarului îți spune, pare-se, că în curând o să rămână din ea doar zațul, iar tu va trebui să-ntorci pagina într-o altă cameră, cu câteva etaje mai jos. Și la niște kilometri buni depărtare.
Pe un fundal sonor aparent incoerent, te gândești la parcuri colorate și la câteva plimbări târzii cu bicicleta, pe care plănuiești să i le furi soarelui bucureștean. La oameni vechi și dragi și cafele aromate, băute în locuri micuțe și calde și la ceaiuri și discuții lungi care, simți acum, nu mai pot să aștepte. Acorduri de Scorpions, cu care ai adormit în minte aseară și care nu se lasă gonite de Florence, Lana, Parov Stelar sau Zaz. Inevitabil, ploaia. O mie de stări într-o mie de picuri. Amintiri, speranțe și planuri, finaluri și începuturi.

Cafea caldă în dimineți reci și dorința de a pleca pentru a te întoarce. Anticiparea unei după-amiezi de vineri în care știi că sâmbătă te vei trezi cu capul pe perna aceea. Fiindcă, în mod paradoxal, acasă e cel mai bine nu atunci când ești, ci atunci când vei fi.

Advertisements

2 thoughts on “Déjà dor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s