Relativitatea și cosmetica

Acum niște zeci de ani, un domn inteligent pe nume Albert zicea ceva înțelept despre relativitate, cum că într-un fel simți timpul când stai lângă o femeie frumoasă și altfel dacă te-ar pune cineva cu mâna pe o tigaie încinsă. N-avem cum să nu-i dăm dreptate, am pus eu mâna pe coada unui ibric fierbinte de curând și mi s-a părut că ar fi fost suficient timp de văzut măcar un episod scurt dintr-un serial, dacă nu chiar un film.
Ei, și cam aceeași treabă se extrapolează cu ușurință la alte intervale de timp. Când ai o săptămână mai lejeră la birou, parcă azi e luni, apoi urmează o mică veșnicie și abia după asta vine vineri, pe când dacă îți iei o săptămână de concediu deja vorbim despre cu totul altceva. Nici n-apucă bronzul să se așeze bine, că trebuie să-ți faci bagajele și să te întorci în nebunia orașului. Și în timp ce-ți admiri picioarele cu tentă arămie, îți dai seama că imediat trece timpul și în curând trebuie iar să te epilezi, că așa se întâmplă între două ședințe de epilare, nici nu se ia bine toată ceara de la anterioara, că trebuie să ajungi din nou.

E drept, iarna e puțin mai acceptabil, mai poți amâna o zi, două, trei, o săptămână, porți pantaloni sau dresuri mai groase și cine te vede în picioarele goale te mai acceptă câteva zile. Treaba asta cu amânatul nu e însă valabilă când ai și tu o sindrofie, pui o rochie scurtă și niște dresuri fine și te urci elegant pe niște tocuri subțiri. Nu se face atunci să ți se zărească părul de pe picioare, cât o fi de ianuarie afară. Cam așa și-a spus și o amică din facultate cu ceva timp înainte să meargă la o gală la care fusese invitată. Și-a făcut bine-mersi o programare la primul ei epilat cu ceară, a fost la cumpărături, și-a luat rochia, pantofii, toate bune și frumoase. Până cu o zi înainte de gală, când a ajuns la salon și și-a dat deodată seama că nu e tocmai cea mai bună idee să faci un experiment de genul ăsta fix înaintea unui eveniment. Pornind însă de la ideea că zarurile au fost aruncate, s-a îndreptat agale spre domnișoara de la cosmetică și a avertizat-o că pentru ea e prima dată, să fie blândă. N-aș putea să povestesc cu lux de amănunte ce și cum s-a întâmplat, deși recunosc că-s un pic invidioasă pe cosmeticiană, cert e că peste puțin timp am primit un telefon de la Andra:

– M-am epilat pe un singur picior!

– Uhm, poftim?

– Nu poftim nimic, că din cauza ta m-am dus la salon și acum sunt epilată pe un singur picior. Ce-mi trebuia mie epilare cu ceară acuma, nu pricep. Erau o grămadă de alte variante și sute de momente mai potrivite decât ăsta, iar eu m-am găsit fix acum!

Am încercat să fiu calmă și să nu las să se audă la telefon cam cât de tare mă amuzam, știam că nici mie nu mi-ar fi plăcut să fiu în locul ei.

– Andra, calmează-te, nu e un capăt de țară, o scoți la capăt, dar zi-mi ce ai pățit.

– Pai ce să pățesc, m-am dus, mi-a pus ceara aia caldă, caldă pe un picior și m-a pus să aștept, timp în care aproape că m-a convins că totul o să fie așa frumos ca o plimbare în parc. Ghici ce, n-a fost! Când a început să-mi smulgă firele de păr, am rostit toate rugăciunile pe care le știam, apoi am trecut la cuvinte urâte și am încheiat apoteotic: ”nu te mai stresa, că pe stângul nu-l mai facem!”

Eu deja râdeam în hohote la telefon, nu de durerea Andrei, despre care știam că are o piele foarte sensibilă și nu se plânge doar ca să facă pe interesanta, cât mai ales pentru că deja mi-o imaginam în cabinet văitându-se ca din gură de șarpe și apoi ieșind valvârtej din salon.

– Acum mă duc acasă să-mi oblojesc rănile. Voiam doar să știi că te urăsc și pe tine un pic!

– Și pe piciorul stâng ce faci?

– Am trecut acum printr-un magazin și mi-am cumpărat niște lame de ras. I did it before, I will do it again.

Ceara epilat traditionala dischete 1kg titaniu rozPână la urma gala a ieșit foarte bine în ciuda incidentului, nimeni n-a știut că Andra are piciorul stâng epilat cu lama de ras, iar atmosfera de la întâlnirile cu prietenii noștri comuni a fost ceva timp de atunci înainte animată de această mică anecdotă. E drept că între timp și Miss Sensibilitate s-a împrietenit cu metoda asta, a renunțat la aparatul de epilat și a înțeles cam cât de importantă e o epilare cu ceară de calitate. Mai mult, în ultima vreme o tot auzeam făcând research după  niște kituri pentru epilat, ceea ce mă face să cred că nu e nici ea pe atât de sensibilă pe cât credea, ci poate că mai degrabă lucrurile țin de obișnuință, comoditate și o neajustare a așteptărilor. Dacă te aștepți ca epilatul cu ceară să fie la fel de nedureros ca acela cu lama de ras, atunci poți să-ți pui în cui pofta de picioare fine mult timp de acum încolo. Fiecare ar trebui să facă un minim de research atunci când decide o chestie de genul ăsta și să aleagă în final varianta care se potrivește cel mai bine atât nevoilor, cât și efotului pe care e dispus să îl facă. Iar cine nu o face să nu se mire că ajunge sursă de inspirație pentru asemenea scrieri. You can’t have the cake and eat it, too.

Articol scris pentru SuperBlog 2015

Advertisements

One thought on “Relativitatea și cosmetica

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 4. Hair-Files

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s