Scent of a couple

Îl zărești de la distanță: poartă un costum aproape perfect, zâmbește, gesticulează și parcă îl auzi spunând: ”nu mai e nimeni ca mine”. Îți aranjezi o șuviță de păr și-ți vezi de treabă, te bucuri de eveniment și faci conversație cu unul, altul. Din când în când o voce puternică te bruiază, întorci capul și-i arunci o privire tăioasă, în timp ce el îți zâmbește din colțul gurii, după care se scuză politicos și se depărtează de grup. Trece pe lângă tine fără să te scape din vedere și când brațul lui se atinge discret de spatele tău gol, îi simți parfumul și te clatini ușor. Pentru o fracțiune de secundă, vocile oamenilor cu care vorbeai până atunci devin zgomot de fundal și totul în jur rămâne suspendat. Îți revii repede, îți iei un cocktail și te pierzi aiurea prin mulțime, intrând în conversații plate, unde nu e nevoie să poți fii cu adevărat atentă.

***

Rochia ei roșie cu spatele gol și mersul apăsat, dar elegant, îți atrag atenția imediat ce intră în sală. Te asiguri că știe că ești acolo și porți discuții de complezență cu tonul ridicat, arunci impresii și comentarii și o lași să-ți audă inflexiunile vocii. Ai vrea să știi ce spune în timp ce te privește iritată, luând totul atât de personal. Și e bine, pentru că este totul extrem de personal. Te retragi din grup și te pierzi în mulțime, iar când brațul tău se lipește ușor de spatele ei gol, se face liniște. Inspiri adânc și imediat izul ușor, aproape șters, de acum, de piersică, trandafir și frezie este înlocuit de note îndrăznețe de santal, vanilie și mosc. Închizi ochii și treci prin mulțime, căutând, aparent, ceva sau pe cineva, dar știind în sinea ta că ai găsit-o deja.

***

parfum deeply yours-Spuneai că nu vii, îți șoptește la ureche, în timp ce brațul lui îți cuprinde talia și te obligă să te întorci cu fața spre el. Te apropii încet și zâmbești lejer, fără să-i răspunzi, ridici paharul și-l ciocnești de al lui, iar privirea ta aparent nepăsătoare trădează amintiri bine ascunse care ies acum la iveală, odată cu mirosul de Parfum Deeply Yours care-ți umple nările. Nu miroase a măr, vanilie sau ambră, ci a seri lungi și nopți albe, a dimineți cu cafea și croissant cu ciocolată servite în pat, a răsărituri pe malul mării și a plimbări de după-amiază pe aleile cu frunze ruginite.

***

-Și tu spuneai că nu vii dacă n-o să fiu aici, îți șoptește râzând, cu o privire ce ar vrea să-ți spună că nu-i pasă oricum, în timp ce-și ciocnește paharul de al tău. Se apropie încet și-și strecoară mâna într-a ta, iar părul ei miroase a weekenduri ploioase petrecute citind împreună, pe canapea, a probleme existențiale discutate intens la un pahar cu vin și a seri călduțe, de întins pe iarbă, între copaci, mâncat prăjituri fără lingurițe și uitat la stele.

***

Pentru cei mai mulți, era o seară frumoasă de decembrie, în care își întâlneau amici și prieteni nevăzuți de ceva timp, își plănuiau un weekend de catching up în viitorul apropiat și se relaxau pe banii firmei după un an plin și obositor.
Pentru ei era o seară frumoasă de decembrie, în care dansau îmbrățișați pe muzica lui Enrique Iglesias, printre niște oameni cunoscuți, dar pe care acum nu-i mai recunoșteau. Era o seară cu miros de ciocolată și vin fiert, în care se convingeau, încă o dată, că nu-și vor putea rezista nicicând.

Era o seară călduță, care mirosea, dincolo de orice, a regăsire.

Articol scris pentru SuperBlog 2015 – proba 20

Advertisements

3 thoughts on “Scent of a couple

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 20. Deeply Yours

  2. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

  3. Pingback: Prima foaie pe 2016 – Gala SuperBlog | Fingerprints

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s