Am cumpărat 6 șervețele cu 25 de lei

Dacă vă așteptați să vă povestesc ce șervețele minunate am găsit, unele cu care abia-abia îți atingi fața după o zi de muncă și te trezești mai proaspătă decât un bebeluș, drept pentru care își merită, evident, banii, atunci nu vă entuziasmați. Nu posed asemenea obiecte minune, dar promit să dau de știre în caz că se întâmplă. Altceva vrea să spună autorul.

Ei bine, aseară am pățit o treabă interesantă, care îmi va fi învățătură de minte. Vedeți voi, acum ceva vreme, când îi cumpăram mamei vopsea de păr din supermarket, casierele mă întrebau dacă am verificat vopseaua. Pesemne că doamnele cliente desfăceau cutiile, se uitau la tuburi și apoi le puneau la loc în cutia greșită. Așa puteai să-ți alegi un blond platinat de pe raft și să te trezești cu părul ca abanosul odată ce treceau cele 40 de minute de acțiune. Sau așa credeam eu.

Aseară am fost la cumpărături în Cora Sun Plaza. Pe lângă niște înghețată tare, tare bună (Betty Blue Pecan praline, dacă n-ați încercat, nu știți ce pierdeți), mi-am luat o cutie de benzi depilatoare. Sau cel puțin așa am crezut. M-am uitat la cutie, am văzut ce scrie pe ea, am văzut prețul, am zis că e ce-mi trebuie, am luat, am plecat spre casa de marcat înghețată. O oră și o cină mai târziu, mi-am amintit că ar trebui să scot benzile din poșetă, că le pot folosi și neplimbate pe la birou. Zis și făcut.
Oare vă puteți imagina fața mea când am desfăcut cutia și-am găsit doar cele șase șervețele de îndepărtat resturile de ceară? Da, da, cum ați citit. Nu era nici măcar o bandă depilatoare în cutia aia. Nici măcar una, una mică. Doar șervețelele. Am dat 25 de lei pe șase șervețele și o învățătură de minte.

empty box

Sursa: esquire.com

Nu mi-a trecut prin cap, vă zic sincer, că trebuie să verific cutia, că poate cineva a avut nevoie de niște benzi gratis. Bine, ele practic n-au fost gratis, știți, că le-am plătit eu, dar să nu intrăm în detalii. Efectiv eu nu m-am gândit că lumea așa face cumpărături azi: vii la supermarket, iei o pâine, o pungă de orez și o sticlă de lapte, apoi desfaci cutia cu benzi depilatoare și le pui în geantă, treci pe la săpun, îndeși unul în buzunar și lași cutia, doar ca să fugi la raionul de fructe și să bagi într-o mânecă și o lămâie pentru orezul cu lapte.

Na, poftim, pare-se că atunci când mă puneau casierele să verific vopseaua, nu se refereau să mă asigur că e aia bună, ci că este. Ce să zic, de acum mă uit în cutii, că-mi place să plătesc pentru lucruri, dar doar pentru alea pe care chiar le cumpăr.
On the bright side, vă dați seama ce bine or să curețe ceara șervețelele astea scumpe? 😆

Advertisements

5 thoughts on “Am cumpărat 6 șervețele cu 25 de lei

 1. Ioana Radu says:

  Așa m-am învățat și eu minte să verific dacă benzile de ceară sunt sigilate. Unele persoane, se pare, nu vor să fure chiar toate benzile, ci doar desfac țipla care le îmbracă și iau doar una, așa, cât să nu se simtă lipsa cică. Altădată am ajuns acasă cu un iaurt Activia de băut care nu mai avea sigiliul acela de plastic de sub capac. Știi cât de paranoică sunt acum la cumpărături? Desfac cutia cu vopsea de păr și verific nuanța de pe tub, desfac dopul de la iaurt să văd dacă are sigiliul pus, desfac cutia de ceară să văd dacă am benzile în țiplă, desfac chiar și capacul de la crema de brânză să mă asigur că nu a desfăcut nimeni folia de aluminiu. Probabil că unii se uită ciudat la mine, că par nebună controlând produsele în halul ăsta, but I don’t care. Am pățit-o deja de câteva ori, acum mă asigur că nu se va mai repeta.

  • Miss I. says:

   Așa deci! Uite că eu nu pățisem până acum, dar acum că zici, da, am să mă uit și să fie sigilate.
   Să știi că dacă n-o pățești pe pielea ta, poate că e mai greu să înțelegi o persoană care verifică tot, tot, dar eu acum pot să rezonez ușor. Să fii convinsă că de acum o să fiu și eu control freak prin magazine :))

 2. Ioana says:

  Eu sunt paranoica in legatura cu sticlele de sampon/geluri de dus. Tot timpul le vad mai goale decat cred ca ar trebui sa fie :)))

  In alta ordine de idei, as prefera sa invat din patania ta si sa verific ambalajele si continutul de acum inainte, pana n-o patesc si eu pe pielea mea. Dar te-ai reintors la magazin sa areti servetelele de aur? :)))

  • Miss I. says:

   Daa, acum că zici îmi dau seama că și eu iau tot timpul gel de duș sau deodorant de undeva din spatele raftului, ca să fiu eu sigură :))
   Nu m-am întors, din păcate n-am mai avut timp pentru încă un drum la mall a doua sau a treia zi. Și chiar îmi pare rău, sunt tare curioasă cum s-ar fi desfășurat discuția. Sper totuși să nu mai am ocazia să aflu 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s