Am fost la Bookswap Party și n-am plecat cu mâna goală

Sâmbătă dimineață am fost la Bookswap Party, schimbul de cărți pe care l-au organizat Ioana de la back to romania și Natalia la Biblioteca Ion Creangă. În weekend vremea a fost superbă, mai degabă de vară indiană decât de final de octombrie, însă și dacă ar fi turnat cu găleata, tot m-aș fi deplasat la evenimentul ăsta. Nu doar pentru că voiam să mai fac rost de ceva lecturi, dar și pentru că-mi doream să o întâlnesc în sfârșit pe Ioana. O citesc de ceva vreme și-mi părea rău că n-am apucat să o cunosc anul trecut, la aniversarea blogului Și Blondele Gândesc, al Mirunei.

group_photo_bookswap

Cum a fost la Bookswap Party?

Așadar, sâmbătă pe la 10 a început să se umple încet, încet sala de la bibliotecă, cu oameni, zâmbete, voie bună și cărți. Gustările erau deja acolo, gata pregătite pentru noi, iar fetele se ocupau de ultimele detalii. A fost un eveniment foarte, foarte drăguț, mai ales pentru că înainte de schimbul efectiv de cărți, am și socializat cu celelalte participante, am vorbit despre cărți, filme și seriale, despre pasiuni, despre job-uri, open space-uri și prieteniile la locul de muncă, în fine, despre o grămadă de subiecte pe care nu ne gândeam neapărat că le vom aborda la un schimb de cărți. Am constatat, pentru a câta oară?, că e mult mai ușor să socializezi cu oameni cu care ai din start măcar un lucru în comun, indiferent de cât de diferiți sunteți în ansamblu. De data asta, a fost cititul.

După partea de socializare, a urmat schimbul efectiv de cărți. Eu am adus patru cărți, așa că am plecat tot cu patru acasă și-s tare încântată de toate, am să vă spun mai jos și de ce. Nu știu dacă toată lumea a apucat să plece cu toate cărțile pe care și le-ar fi dorit, dar sper că fiecare a găsit măcar o carte bună cu care să-și umple serile. Știu că toată lumea simțit, pe de o parte, că n-a avut acces la toate cărțile, spațiul fiind mic și nu super ușor accesibil, iar pe de altă parte, că unele cărți aduse n-au fost prea de interes (și așa-i, unele cărți nu ar fi trebuit aduse, asta-i și părerea mea). Însă mai știu și că nimeni nu s-a născut învățat, că a fost prima ediție și a fost ceva nou și pentru Ioana și Natalia, că din experiențe înveți și că sigur, dacă vor decide să organizeze o nouă ediție (și sper să o facă), data viitoare va fi și mai bine pentru toată lumea 🙂

carti_bookswap_party

Ce cărți mi-am luat de la Bookswap Party?

The Year of Magical Thinking, de Joan Didion – am auzit de mult timp de cartea asta, mi-am pus-o pe lista de dorințe, dar iată că n-am ajuns până acum să o și citesc. O am acum, varianta în limba engleză, și abia aștept să mă apuc de ea.

Madonele din Leningrad, de Debra Dean – faptul că am dat peste cartea asta aici m-a făcut să zâmbesc. Am menționat-o acum câțiva ani într-un articol participant la SuperBlog, cel în care visam eu la un profesor din Moscova (da, acel articol este pură ficțiune), însă n-am ajuns să o citesc. Toate la timpul lor.

Elon Musk: Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic, de Ashlee Vance – încă de anul trecut vorbeam despre cartea asta la birou și mi-am propus să o citesc. Am început-o pe Kindle, însă nu-i o carte ușurică (deh, doar e o biografie a lui Musk) și versiunea mea de ebook nu era nici cea mai bună, așa că am pus-o pe pauză. Apoi am citit despre ea la Mădă pe blog și când a zis și că o aduce la Bookswap, am sperat să o pot lua, că mi-aș fi dorit-o în format fizic. Și-am reușit!

Împăratul muștelor, de William Golding – această carte a ajuns prima dată în mâinile mele prin liceu, de la profa cu care făceam meditații la engleză. Ne dădea de citit cărți în fiecare săptămână, iar la un moment dat am lua-o pe asta. N-am citit decât jumătate, dar nu-mi amintesc de ce: ori pentru că mă înfiora povestea, ori pentru că n-am avut timp, ori pentru că simțeam că mă depășește pe partea de vocabular la momentul respectiv, habar n-am. Cert e că-mi doresc să o citesc și mă bucur că am luat-o.

Asta a fost “captura” mea de sâmbătă, plus bonus un număr din DOR, pe care nu-l aveam și abia aștept să-l parcurg, căci știți deja cât îmi place publicația asta. Acum trebuie doar să găsesc timpul potrivit să le citesc pe toate. Și pe toate celelalte de pe listă, desigur!

Multe mulțumiri încă o dată Ioanei și Nataliei, mă bucur tare că au organizat evenimentul și-l aștept cu mare drag pe următorul, care sper să fie încă și mai mare, și mai fain! 😀

Lecturi plăcute tuturor!

*Fotografiile sunt de pe pagina de Facebook a evenimentului, linkul este în primul paragraf

17 thoughts on “Am fost la Bookswap Party și n-am plecat cu mâna goală

 1. Madi says:

  Vai ce mă bucur că Elon a ajuns la tine! Mi se pare foarte fain că o carte de-a mea a ajuns la o persoană al cărei blog îl urmaresct cu drag. Singurul regret e că nu ne-am cunoscut la bookswap. Sau ne-am cunoscut și m-a lăsat memoria? 😀 (întreb pt că am antecedente, plus o perioadă super aglomerată). Sper sa îți placă lectura, nu e prea tehnica și devine chiar incitantă în partea cu rachetele. Și celelalte cărți pe care le-ai ales sunt faine. Și eu am Împăratul Muștelor pe un to-read list. Poate la anul 🙂

  • Miss I. says:

   Și eu mă bucur mult si mulțumesc! Și Sapiens îmi făcea cu ochiul, și Middlesex, si The Tattooist of Auschwitz. Ai adus cărți foarte frumoase!

   Si da, ne-am cunoscut, am venit eu la tine rapid si ti-am zis cine sunt, dar a fost destul de rapid, poate altcândva apucam sa stam si de vorba 🙂

   Legat de link, mea culpa, am avut senzația ca a pus Natalia pozele pe pagina evenimentului, am sa corectez si in articol. Te rog să încerci aici: https://www.facebook.com/1027294570682169/posts/1886250724786545/

 2. Ioana Radu says:

  Am simtit bucuria cu care ai scris materialul acesta, deci sigur a fost un event pe cinste 😀 . Si eu am cateva carti pe care le-as da la schimb, asta dupa ce multe au ajuns sa fie donate (carti cat de cat noi, publicate sau traduse in ultimii 2-3 ani).
  Felicitari fetelor care au organizat event-ul! La mai multe editii si, cine stie, poate pentru una dintre ele ma deplasez si eu pana la Bucuresti ^_^.

  • Miss I. says:

   Daa, mi-a fost drag tare sa particip. Ar fi asaaa fain sa vii, poate reușim sa ne vedem inaimte de Webstock-ul viitor ^^

   Apropo de cărți, azi discutam cu o colegă si am ajuns sa vorbim despre Fowles, am mai cules o părere similara cu a noastra, cum ca omul scrie foarte bine, iar colega mea ma încurajează să citesc mai repede “Iubita locotenentului francez”. Of,nu știu ce să fac cu toată lista asta de cărți :))

 3. Dana says:

  Foarte fain a fost evenimentul 🙂 Îl aștept cu interes și pe următorul. Poate masa ar fi trebuit pusă în mijloc, să ai acces la cărți din ambele părți. Și cumva să se facă o triere a cărților la sosire și a ruga persoanele care au adus cărți vechiuțe să le păstreze, să nu le pună la schimb. Sau, am mai observat și unele în spaniolă și nu știu câte persoane citesc în alte limbi în afară de engleză. Per total, oricum a fost mișto. Astea sunt niște mici observații care pot ajuta la următoarele ediții.

  • Miss I. says:

   Bine-ai venit pe la mine, Dana! Mă bucur că te-am întâlnit sâmbătă, am citit multe recenzii la tine pe blog până acum și chiar îmi pare bine că s-a nimerit să te cunosc 🙂

   Da, la accesul de pe mai multe părți m-am gândit și eu, să știi. A fost fain oricum, mai vreau!

 4. Natalia says:

  Ce fain ai scris, Ioana! Imparatul Mustelor e de la mine, probabil ca ai vazut deja. 🙂 Ioana a insistat sa fie masa la mijloc (nu mijlocul camerei, dar sa putem sa o inconjuram), noi am mutat-o la inceput ca sa fie mai mult loc pentru socializare si asa si a ramas. Nu am mai reusit sa o mutam inapoi.

  Și daaaa, data viitoare triem cartile neaparat. De data asta am mers pe incredere, dar na, lumea a profitat sa scape de vechituri :).

  Mi-a placut o idee de la o alta participanta – sa organizam mai multe mese cu carti, cam de aceeasi marime, iar fiecare participant sa treaca pe la toate, prin rotatie. In felul asta, fiecare ar avea acces la o masa plina, mai mica, ce-i drept. Daca va vin si alte idei, feel free sa ne spuneti!

  Fetelor, am descoperit o noua lume cu voi si tare ma bucur. 🙂

  • Miss I. says:

   Bun-venit, Natalia!
   Daa, am citit bilețelul de când am luat-o 😀

   Și eu mă bucur tare că am fost sâmbătă, mi-ar plăcea să repetăm evenimentul, fiindcă e fain tare să te întâlnești cu oameni cu care împarți pasiunile și să schimbi idei. Și, desigur, dacă mai vin idei pentru bookswap, eu am să le trimit la voi 😀

 5. ianca says:

  Sper sa iti placa cea despre viata lui Elon – mie mi s-a parut un insight interesant. 🙂 Am auzit si eu de The Year of Magical Thinking, dar nu am citit nimic despre ea – poate apuc la tine. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s