Regele grădinii

Azi dimineață s-a petrecut minunea: în sfârșit s-a oprit ninsoarea. Aici a nins vreo 20 de ore fără oprire și nu, nu este o atmosferă de poveste. Mi-a luat cinci minute să ajung din scara blocului până la magazin, adică de 5 ori mai mult decât de obicei. Nu mai vreau 😀
Ar trebui să fiu la 14:30 în oraș. În mod normal ajung în locul respectiv cam în 25 de minute dacă merg lejer. Azi am senzația că va fi o diferență considerabilă.

Și pentru că știu eu că dincolo de nori este un soare care zâmbește, merită să vorbim astăzi despre flori, că ele mereu zâmbesc înapoi soarelui. Mie îmi plac florile. Mult. Îmi plac mai ales în starea lor naturală, adică nedespărțite de pământul în care au crescut, dar nu sunt atât de ipocrită încât să spun că nu-mi place să le și primesc, să le pun în vază și să le simt mirosul delicat. Îmi plac toate florile, dar dacă trebuie să aleg unele pe care să spun că le iubesc sau că sunt florile mele preferate, atunci acelea sunt bujorii. Sunt adorabili.
N-aș putea spune de când am o pasiune pentru ei sau de ce îmi plac așa de mult, dar pe lângă faptul că miros extraordinar, mi se par delicați și puternici, eleganți și sălbatici în același timp.
Din păcate, nu am avut până acum ocazia să mă bucur în realitate decât de cei culoarea asta:

Culoarea bujorilor variază însă de la alb, la roz, roșu, vișiniu, coral, galben și există și varietăți bicolore și bineînțeles că eu le-aș vrea pe toate. Căutând poze pentru articolul ăsta am aflat că denumirea chinezească a bujorului este ”sho yo”, care în traducere înseamnă ”cel mai frumos”. Ce v-am zis eu? 😀  Și ca să vedeți că e prețuit, luna a patra a calendarului chinezesc se numește ”luna bujorului”.
Puteți să aflați mai multe despre istoria cultivării acestei flori, în articolul acesta , eu o să mă limitez la a adăuga câteva poze. Enjoy!

Să mă oprească cineva, vă rog!! 😀
Mai e cineva căruia îi place bujorul? 🙂 Și dacă nu, care sunt florile voastre preferate?

Advertisements

11 thoughts on “Regele grădinii

  1. Uiii si eu sunt in love cu bujorii. Mai ales ca la noi sunt infloriti in mai, cand e ziua mea si pot sa ma trag in poza cu ei 😀 Dar sunt de-asemenea moarta dupa lalele. Lalele multeeee. Frumoase si colorate si multeee. Nu ma baga in seama, Iancu e de vina!

  2. Mi-e asaa de dor de primavaraaa in momentul asta :((

    Am in curte trei bujori, unul rosu si doi roz.. mirosul lor se simte everywhere.

    aa, si floarea mea preferata e liliacul. 😳 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s