Pentru o viață sănătoasă la birou…

A fost o perioadă în copilăria mea când mama mânca în fiecare zi roșii și gogoșari. Bine, nu doar asta, dar să zicem că din mâncarea din farfuria ei 90% o reprezentau roșiile și gogoșarii. Chiar am întrebat-o la un moment dat cum trăiește doar cu așa ceva, mai ales că pentru mine pregătea mâncare adevărată. Ce am înțeles abia mai târziu, deși de știut știam și atunci, era că urma cu strictețe un plan de tratament și dieta era super importantă. Ce am înțeles și mai târziu a fost importanța fructelor și legumelor într-un regim alimentar echilibrat.

Ce am înțeles încă și mai târziu a fost că în ritmul nebun în care ne desfășurăm noi viața acum, în special cei care petrecem o parte bună din zi în sălile de meeting ale corporațiilor, nu e deloc ușor să ai un stil de viață sănătos. Prânzul se întâmplă deseori să încurce vreo ședință, așa că mai sărim peste el sau îl luăm pe la 4 după-amiaza, cănile de cafea se umplu și se golesc pe bandă rulantă, frigiderele sunt pline cu tot felul de sucuri, care mai de care mai ”naturale”, iar gustările sunt mai des compuse din croissante cu ciocolată de la automatul de la parter decât din fructe proaspete sau ceva oleaginoase.

În anul II de facultate am petrecut vreo trei luni într-o firmă de consultanță, pentru un internship, și am avut plăcuta surpriză să aflu că în fiecare luni primeam o lădiță cu fructe, care ne ajungea tuturor pentru câte o gustare vreme de trei zile. La fel și la locul de muncă actual, luni dimineața în timp ce-mi beau cafeaua mai trag puțin cu ochiul la ușă în așteptarea coșului cu fructe. Aici îl terminăm pe tot în câteva ore, dar cu ocazia asta îmi mai amintesc parcă și să-mi iau un fruct ca gustare pentru ziua următoare sau măcar acasă să mai iau un măr sau niște struguri.
Ba mai mult, într-o zi chiar au venit niște domnișoare tare drăguțe la birou și ne-au delectat cu smoothie-uri cu pepene și ghimbir sau banane și pudră de roșcove. Nu doar că au fost mai bune decât m-aș fi așteptat, dar chiar mi-au deschis apetitul să mai citesc una, alta despre beneficii și rețete de smoothie-uri homemade.

După care m-a fulgerat un gând: poate că toată campania aia de informare de la TV, în care îți citește un băiat de pe ecran ceva cum că ar fi bine să consumi zilnic fructe și legume, e prea puțin utilă pentru noi, că nu prea avem timp și energie să stăm să ne uităm la pauzele dintre programele TV. Poate că mai bună pentru noi ar fi o campanie de informare făcută chiar la birou, în parteneriat cu companiile. Să vină cineva la birou măcar o dată pe lună, să ne pregătească un suc de fructe 100% natural și să ne reamintească din când în când despre cât de important ar fi să mai lăsăm băuturile alea carbogazoase o zi pe raftul frigiderului și să punem mâna pe un fruct.logo-hurom_1504190816
Sunt destul de sigură că măcar câțiva oameni dintr-un open-space mare s-ar duce apoi la birou și cât și-ar bea sucul de portocale l-ar întreba pe mister Google sau pe magazinul profitstore.ro cât costă un storcător de fructe, câte poți să faci cu el sau cum poți să-l aduci la tine acasă.

hurom-hz-2Știu sigur, sigur că acum câteva luni ne tot făceam planuri în bucătărie despre cât de fain ar fi să avem un astfel de gadget la birou, că tot ne place tehnologia. Nu ne gândisem noi atunci la cel mai nou storcător prin presare la rece, Hurom, dar ne pusesem de acord că dăm comandă de unul. But then life happened, așa că încă nu-l avem. Serios acum, chiar cred că ar fi o campanie care ar prinde super-super bine, oamenii au nevoie de impulsuri ca să facă uneori schimbări pozitive în stilul lor de viață. Și unde să le bagi mințile în cap mai bine decât la birou, unde stau și câte 10 ore pe zi? 🙂

 

Articol scris pentru SuperBlog 2017

Leave a comment