10 articole pe care trebuie să le ai în dulap ca să pari îmbrăcată după Neckermann

Nu știu alții cum sunt, dar pe mine m-a luat prin surprindere toamna. S-a făcut prea frig prea repede, așa că la mine în dulap toate hainele stau claie peste grămadă, alea de toamnă-iarnă îngrămădite peste pantaloni scurți și topuri vaporoase. Aș face ordine, dar simt deja cum mă enervez, ba că n-am haine, ba că n-am spațiu, ba că n-am haine, ba că n-am spațiu…

Mi-ar plăcea să am un dressing mare, din ăla în care intri ca într-o cameră și în care e totul aranjat, în care nu pică nimic pe tine, hainele-s toate la locul lor, pantofii stau cuminți pe raft, poșetele și eșarfele zâmbesc de pe la colțuri. Nu aș vrea foaaarte multe haine neapărat, că am văzut o grămadă de femei care n-au casa plină de cârpe și totuși ies pe stradă de zici că-s îmbrăcate “după Neckermann”, cum se zicea pe vremea mea. Pentru tinerei, să știți că Neckermann era un super catalog de modă pe care îl găseai acum 15-20 de ani în atelierul oricărei croitorese care se respecta. Multe ținute s-au mai inspirat din catalogul ăla!

Ei bine, eu le bănuiesc pe doamnele astea faine pe care le admir tare mult că și-au construit garderoba încet-încet, pornind de la un soi de schelet compus din cele mai importante piese. Alea indispensabile, la care n-ar renunța nicicând. C-or fi 5, 10, 20, asta n-am cum să știu sigur, dar eu aș paria pe 10 și de acolo, cerul (sau portofelul, sau dressingul) e limita.

Cele zece elemente sfinte ale garderobei

Și iată cum cred eu că arată lista celor zece porunci în materie de piese esențiale din garderobă, porunci pe care nu cred că le încalcă vreuna din doamnele astea faine de vă zic eu că le observ pe stradă.

1. Fusta neagră – dreaptă, conică, cloș sau creion, de preferat cu talie înaltă și de lungime medie. Acum, sigur, depinde de corp, de preferințe, de felul în care te simți confortabil, important e să se așeze bine. Merge purtată în atât de multe combinații, încât poți construi o grămadă de ținute plecând doar de la o fustă neagră.

2. Cămașa albă – o piesă simplă, clasică, genul ăla de produs care te scoate dintr-o grămadă de situații. Merge cu fustă, sacou și tocuri, merge cu pantaloni scurți și balerini sau teniși, merge cu blugi, cu părul aranjat sau cu el prins în vârful capului, cu machiaj sau fără, cu poșetă sau rucsac. Și pentru că unii zic că “negrul merge la orice”, ceea ce nu e 100% adevărat dacă mă întrebați pe mine, o să zic și eu că o cămașă albă merge la orice. Poftim!

3. Micuța rochie neagră – eh, cine n-a auzit de “the little black dress”? Mă și gândesc dacă are sens să înșir argumentele în favoarea ei. E versatilă, e clasică, e piesa aia statement pe care o cunoaște toată lumea. O poți purta la birou sau la un eveniment, la o întâlnire cu fetele sau la o cină romantică sau într-o mulțime de alte situații. Și, cel mai important, dacă ești genul care poartă doar jeanși și pantofi sport, e suficient să ai în dulap o rochie neagră, care te va salva de fiecare dată când ai de mers la vreo petrecere unde lumea se așteaptă să vii îmbrăcată cu o rochie elegantă.

4. O pereche de blugi – și când zic blugi, zic jeanși albaștri, fiindcă blugi = blue jeans, da? La fel ca toate celelalte articole de până acum, sunt foarte versatili, merg și cu teniși, și cu sandale și tocuri cui, cu un crop top atunci când ieși în club, cu o cămașă albă sau o bluză mai smart, când vrei să fii smart-casual. Și ăștia, desigur, trebuie să se așeze frumos pe corp, să nu țipe, dar nici să nu pară că ai slăbit 10 kilograme lately.

5. Un sacou – cu o croială simplă, clasică sau, de ce nu, într-un stil ușor mai army și cu umeri mai proeminenți. E bun dacă trebuie să mergi la un interviu sau o întâlnire la birou, poți să-l iei și peste o bluză simplă, lângă blugii de mai sus, ca să ridici un pic nivelul ținutei, poți să-l porți cu balerini, pantofi oxford, cu tocuri sau cu pantofi sport.

6. Un pulover sau cardigan – că tot a venit toamna. Nu trebuie să fie foarte gros, deși puține lucruri sunt mai faine decât un pulover pufos într-o zi rece. E suficient să se așeze bine, să vină cum trebuie pe sub geacă sau palton, să se potrivească și să țină de cald. Cardiganele au și avantajul că le poți lua peste cămașa aia albă atunci când încă n-au pornit căldura la birou 🙂

7. Un palton – din toată experiența mea de până acum, gecile sunt mult mai călduroase, însă un palton aduce cu totul alt farmec ținutei. Dacă în drum spre muncă te înfofolești bine într-o geacă pufoasă, seara când vrei să ieși la întâlnire cu iubitul sau mergi la o petrecere, e cu totul altceva dacă porți un palton fain, fie că-i o culoare neutră, negru, bleumarin sau bej, fie că vrei să ieși în evidență cu unul roșu sau albastru electric.

8. O pereche de pantofi nude – ori stiletto, ori cu toc mai gros, înalt sau mediu, cu vârful rotunjit, mi se pare că o pereche de pantofi nude pot fi purtați la o grămadă de ținute. Merg cu blugi, cu rochii mai elegante sau mai casual, merg la birou, merg la petreceri, merg și la un brunch într-o sâmbătă, însă în cazul ăsta n-aș opta chiar pentru stiletto. Pantofii nude, nu cei negri, cred eu că trebuie să existe în orice dulap.

9. O pereche de cizme sau ghete – da, pentru că vrem, nu vrem, winter is coming. Și cum frigul “te ia de la picioare, mamă”, e important să ai niște ghetuțe călduroase . De asta, dar și pentru că dacă n-ai, nu știu ce o să faci de Moș Nicoale, just saying.

10. O poșetă – suficient de mare cât să încapă toate lucrurile necesare, suficient de mică încât să nu fii tentată să porți cu tine trei cărți, foehn-ul și o sticlă de doi litri de apă. Clasică, de preferat, într-o culoare neutră, să o poți purta în cât mai multe ocazii, ca să nu fie nevoie să muți non-stop lucrurile dintr-o parte în alta. Că uite așa ajung cheile în spatele cuierului și mai rămâi și fără ruj când ți-e lumea mai dragă.

Cam asta cred eu că e lista cu care au plecat la cumpărături doamnele de care vă ziceam mai sus. Sigur, or mai fi luat și o căciulă, o pereche de cercei, o eșarfă, niște teniși, dar astea-s detalii deja. Hm, ia să fac și eu ordine în dulap cu lista asta în mână, poate o pun de o sesiune de cumpărături după!

Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 1

Sursa foto: answear.ro

One thought on “10 articole pe care trebuie să le ai în dulap ca să pari îmbrăcată după Neckermann

Leave a comment